Potrebni Sastojci:
- teletina 2kgprsa
- bukovače 200g
- 3 komada žemlje
- mlijeko 250ml
- 1glavica luka
- 2vezice peršina
- 50g maslaca
- 1žlica krušnih mrvica
- 2komada jaja
- 1dl bijelog vina
- muškatni oraščići
- majčina dušica
- ulje
- sol i papar
Upute po koracima:
1. Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.
2. Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara).
3. U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo.
4. Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode.
5. Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 C, na srednju razinu, po prilici 1 sat.
6. Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta.
7. Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.