Ostalo

Punjena teleća prsa

Press
24.08.2017 14:37

Potrebni Sastojci:

- teletina 2kgprsa

- bukovače 200g

- 3 komada žemlje

- mlijeko 250ml

- 1glavica luka

- 2vezice peršina

- 50g maslaca

- 1žlica krušnih mrvica

- 2komada jaja

- 1dl bijelog vina

- muškatni oraščići

- majčina dušica

- ulje

- sol i papar

Upute po koracima:

1. Luk i gljive narežemo na kockice te pirjamo na zagrijanom maslacu po prilici 5 minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će gljive ispustiti.

2. Za to vrijeme telećim prsima odvojimo kosti i suvišnu masnoću pa u mesu zarežemo džep. (Ovako pripremljeno meso možemo naručiti kod mesara).

3. U zdjelu sa žemljama narezanim na kockice, dodamo jaja, timijan, naribani muškatni oraščić, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, prelijemo toplim mlijekom, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. Zatim dodamo pirjane gljive i luk, krušne mrvice i dobro promiješamo.

4. Tako pripremljenom smjesom nadjenemo prsa, čačkalicama ili kuharskim koncem pričvrstimo otvor, položimo u posudu za pečenje, začinimo solju i paprom, prelijemo vrelim uljem, te dolijemo malo vode.

5. Nadjevena prsa prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180 C, na srednju razinu, po prilici 1 sat.

6. Zatim uklonimo aluminijsku foliju, podlijemo bijelim vinom i pečemo još 30-ak minuta.

7. Pečena teleća prsa izvadimo na radnu površinu narežemo i poslužimo.