Sastojci:
3 pileća batka i zabatka
1 mix paprika (žuta, crvena, zelena)
200 g crvenog luka
10 g crvene mljevene paprike
0,05 l bijelog vina
50 g maslaca
0,1 l biljnog ulja
15 g brašna
200 g kus-kusa
1 grančica timijana
Sol
Papar
Priprema:
Meso je potrebno okoštati i narezati na sitne kockice. Kosti posoliti i nauljiti te zapeći u pećnici dok ne poprime smeđu boju. Ovo je potrebno napraviti zbog toga jer se prilikom pravljenja temeljca tako dobiju bolje arome. Zatim kosti staviti u vodu i kuhati dok ne nastane gušći umak.
Crveni luk nasjeckati sitno i pržiti do zlatnožute boje. Dodati kockice mixa paprike. Začiniti crvenom mljevenom paprikom i zbog gustoće dodati malo brašna. Piletinu pržiti u tavi sve dok ne porumeni. Zatim u nju dodati luk i papriku. Sve dobro zaliti procijeđenim sokom od kostiju. Lagano kuhati dok se sve ne zgusne te dodati timijan, sol i papar. U vrelu vodu dodati kus-kus, malo maslaca, soli. Promiješati, poklopiti i ostaviti da nabubri.
Kus-kus servirati uz pileći umak.