Ostalo

Pileći ragu s paprikom i kus-kusom

Press
06.03.2018 10:00

Sastojci:

3 pileća batka i zabatka

1 mix paprika (žuta, crvena, zelena)

200 g crvenog luka

10 g crvene mljevene paprike

0,05 l bijelog vina

50 g maslaca

0,1 l biljnog ulja

15 g brašna

200 g kus-kusa

1 grančica timijana

Sol

Papar

Priprema:

Meso je potrebno okoštati i narezati na sitne kockice. Kosti posoliti i nauljiti te zapeći u pećnici dok ne poprime smeđu boju. Ovo je potrebno napraviti zbog toga jer se prilikom pravljenja temeljca tako dobiju bolje arome. Zatim kosti staviti u vodu i kuhati dok ne nastane gušći umak.

Crveni luk nasjeckati sitno i pržiti do zlatnožute boje. Dodati kockice mixa paprike. Začiniti crvenom mljevenom paprikom i zbog gustoće dodati malo brašna. Piletinu pržiti u tavi sve dok ne porumeni. Zatim u nju dodati luk i papriku. Sve dobro zaliti procijeđenim sokom od kostiju. Lagano kuhati dok se sve ne zgusne te dodati timijan, sol i papar. U vrelu vodu dodati kus-kus, malo maslaca, soli. Promiješati, poklopiti i ostaviti da nabubri.

Kus-kus servirati uz pileći umak.