Sastojci:
1 kg palente
200 g špeka
3 žlice svinjske masti
20 g čilija
25 g luka
10 dcl suncokretovog ulja
15 dcl kiselog vrhnja
100 g svježeg sira
5 g peršina
4 komada telećih šnicla
1 češnjak
Vezica peršina
Koncetrat rajčice
2 dcl bijelog vina
160 g glatkog brašna
2 jaja
sol
200 g ananasa
400 g naranče
200 g manga
3 kg jabuka
250 g banana
20 g dinja
25 g krušaka
20 g limuna
50 g vanilinšećera
2 dcl amaretta
Sol
Papar
Šećer
Svježa menta
Priprema:
Palenta za Ivu
Skuhati palentu pa, dok je još vruća, dodati žlicu kiselog vrhnja i 2 žlice svježeg sira. Izliti sve na lim. Popržiti luk, slaninu ičili na svinjskoj masti te preliti preko palente. Posuti sitno nasjeckanim peršinom.
Teleći šnicli u šugu s domaćim njokima
Teleće šnicle začiniti solju i paprom, pobrašniti na jednoj strani i staviti u nauljeni lonac. Obilato posuti narezanim češnjakom i peršinom, dodati žlicu koncentrata od rajčice, zaliti vodom i malo bijelog vina pa pustiti neka krčka što duže, cca 45-60 min. Od krumpira istučenog u pire, dodavanjem glatkog brašna, jaja i soli zamijesiti i razvaljati njoke pa ih skuhati u kipućoj slanoj vodi. Poslužiti zajedno.
Pijano voće
Sve voće nasjeckati na jednake kockice, u zdjeli začiniti amarettom, prošekom, vanilin šećerom, dodati mrvicu soli i papra, šećera, soka od limuna i svježe mente. Poslužiti ohlađeno.