Ostalo

Palenta za Ivu, teleći šnicli u šugu s domaćim njokima i pijano voće

Press
12.10.2017 23:00

Sastojci:

1 kg palente

200 g špeka

3 žlice svinjske masti

20 g čilija

25 g luka

10 dcl suncokretovog ulja

15 dcl kiselog vrhnja

100 g svježeg sira

5 g peršina

4 komada telećih šnicla

1 češnjak

Vezica peršina

Koncetrat rajčice

2 dcl bijelog vina

160 g glatkog brašna

2 jaja

sol

200 g ananasa

400 g naranče

200 g manga

3 kg jabuka

250 g banana

20 g dinja

25 g krušaka

20 g limuna

50 g vanilinšećera

2 dcl amaretta

Sol

Papar

Šećer

Svježa menta

Priprema:

Palenta za Ivu

Skuhati palentu pa, dok je još vruća, dodati žlicu kiselog vrhnja i 2 žlice svježeg sira. Izliti sve na lim. Popržiti luk, slaninu ičili na svinjskoj masti te preliti preko palente. Posuti sitno nasjeckanim peršinom.

Teleći šnicli u šugu s domaćim njokima

Teleće šnicle začiniti solju i paprom, pobrašniti na jednoj strani i staviti u nauljeni lonac. Obilato posuti narezanim češnjakom i peršinom, dodati žlicu koncentrata od rajčice, zaliti vodom i malo bijelog vina pa pustiti neka krčka što duže, cca 45-60 min. Od krumpira istučenog u pire, dodavanjem glatkog brašna, jaja i soli zamijesiti i razvaljati njoke pa ih skuhati u kipućoj slanoj vodi. Poslužiti zajedno.

Pijano voće

Sve voće nasjeckati na jednake kockice, u zdjeli začiniti amarettom, prošekom, vanilin šećerom, dodati mrvicu soli i papra, šećera, soka od limuna i svježe mente. Poslužiti ohlađeno.