Ostalo

NADAmo se

Press
30.10.2017 23:00

Sastojci:

6 Jakobovih kapica

200 g tartufa

Režanj češnjaka

Vezica peršina

Maslinovo ulje

Sol i papar

1 jaje

Glatko brašno

Maslac

Priprema:

Od brašna i jajazamijesimo tijesto za pljukance. Ostavimo da se odmori. Kada je tijesto malo odmorilo, kidamo ga na male komadiće i oblikujemo pljukance. Kuhamo u slanoj vodi tri do četiri minute. Kada su gotovi, dodamo maslac ili neku masnoću da se tijesto ne zalijepi.

Jakobove kapice očistimo i pečemo na maslinovom ulju s češnjakom. Ostavimo sa strane. Dodamo još malo ulja i popržimo gljive, uz dodatak vode po potrebi,dok ne omekšaju. Pomiješamo pljukance s umakom, naribamo tartufe. Položimo Jakobove kapice na vrh i dekoriramoperšinom i listićima tartufa.