Ostalo

Morena i Nina: Gulaš od lignji

Press
13.02.2017 23:00

Sastojci:

Lignje

Koncentrat rajčice

Crveni luk

Lovorov list

Crveno vino

Kvasina

Sol

Papar

Slanutak

Maslinovo ulje

Palenta

Mlijeko

Češnjak

Peršin

Postupak:

Lilgnje očistimo. Dio lignji pirjamo s crvenim lukom, dodamo koncentrat rajčice i češnjak, podlijemo crvenim vinom i s malo kvasine začinimo. Sve to zajedno usitnimo štapnim mikserom. Dodamo lovorov list, slanutak i peršin. Po potrebi iskuhamo do željene gustoće. Zadnje dvije minute dodamo ostatak na kolutiće narezanih lignji.

Od vode, maslinovog ulja, mlijeka i kukuruzne palente skuhamo srednje gustu palentu. Nalijemo u pleh i brzo ohladimo, izrežemo kocke koje na hrskavo ispečemo na tavi s malo ulja, po želji dodamo ružmarin, začinimo.