Ostalo

Martin i Kristijan: Ramsteak caprese

Press
08.03.2017 23:00

Sastojci:

Na srednje jakoj vatri zagrijati tavu. Staviti maslinovo ulje i peći steak sa svake strane okrečući ga svakih minutu oko 5 do 10 minuta ili dok nam se ne svidi rezultat. Steak odložimo da se odmara na tanjur i pokrijemo ga alu-folijom. Za umak na tavu stavimo cherry rajčice nasjeckane na polovice . Dodamo vino da deglaziramo tavu. Dodamo sitno sjeckani česnjak. Kad se rajčice počnu raspadati dodamo sol i papar. U tom trenu gasimo vatru i skupimo sve na sredinu tave na kup. Pokrijemo smjesu sirom i ostatak topline će otopiti sir. Preko toga stavimo nasjeckani peršin i polijemo maslinovim uljem. Steak serviramo na salati od rukole, koja je začinja accetom balsamicom i maslinovim uljem. Pogačice napravimo od glatkog brašna jaja i kvasca i češnjaka.