Ostalo

Mamina kozletina s povrćem i kroketima od riže

Osnovni recept

RTL.hr
10.03.2021 09:30

Sastojci:

Kozletina

Med

Vino

Temeljac

Riža

Korjenasto povrće

2 glavice češnjaka

Peršin

Parmezan

Brašno

Jaja

Krušne mrvice


Priprema:

Kozletinu narežemo na komade i začinimo. Ispečemo je u pećnici na 170C, podlijevajući s malo vina i temeljcem, dodamo i med. Skuhamo rižu i ohladimo je.
Kad je kozletina napola gotova, dodamo korjenasto povrće i 2 glavice češnjaka prerezane na pola.

U rižu dodamo ribani parmezan i sjeckani peršin te dobro izmiješamo. Mokrim rukama oblikujemo male krokete. Krokete paniramo u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama te pržio u dubokom ulju. Kad je češnjak omekšao, istisnemo iz njega pire, pomiješamo s umakom i povrćem te poslužimo.

Dobar tek!