Sastojci:
0,100 proso
0,100 kus-kus
0,150 špinat
2 mlada luka
0,005 maslac
0,040 suhe grožđice
0,060 indijski oraščići
0,005 sol
0,005 papar
0,100 šampinjoni
0,050 maslac
0,010 maslinovo ulje
0,400 biftek
0,200 krumpir
1 jaje
0,005 maslac
0,005 ocat
0,010 glatko brašno
0,050 krušne mrvice

Priprema:
Skuhati proso, skuhati kus-kus. Mladi luk i spinat isjeci na sirno i prohuati u vodi par min. Proso i kus kus staviti u jednu posudu, dodati zlicu maslaca, posoliti i poprapriti. Zatim dobro izmjesati. Dodati prokuhani spinat i mladi luk, grozdice, i orascice. Pa sve dobro izmjesati.
Gljive narežite na ploške i dodajte na tavu na kojoj ste otopili maslac. Pustite ih da omeksaju pa ih posolite i popraprite. Za to vrijeme u drugoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju ispecite na naglo odreske da poprime boju, te ih premjestite u pecnicu da se sokovi prozmu i meso ispece do kraja. Na kraju posluziti s gljivama i prosom.
Krumpiriće skuhati, zgnječiti ga u pire i pustiti da se ohladi, dodati jedno jaje, malo maslaca, soli i začina po želji i malo octa (da u prženju ne vuku masnoću na sebe). Zamijesiti sa dodavanjem brašna mekano tijesto koje se ne lijepi za prste, a dovoljno je mekano za oblikovanje. Podijeliti na 8 djelova, te radni stol posuti mrvicama, valjati "zmijice" od kroketa i rezati željene duljine.

Prži se u vručem ulju do zlatno žute boje. Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem. Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (2612 cm). Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180c oko 40 minuta. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.