Sastojci:
jaja 7 kom
šećer kristal 0,200 kg
mlijeko 0,400 l
glatko brašno 0,500 kg
maslac 0,150 kg
šećer u prahu 0,050 kg
jabuke 0,600 kg
šećer 0,150 kg
vanilin-šećer 1 kom
cimet mljeveni 0,030 kg
rum 0,100 l
Priprema:
Bjelanjak odvojimo od žumanjka. Žumanjak i šećer umutimo da bude pjenasto. Bjelanjak istučemo u snijeg. Polako dodajemo mlijeko, miješajući pjenjačom dalje dodajemo brašno. Kad umutimo mlijeko i brašno, u smjesu dodamo bjelanjak. Smjesu ulijemo na ugrijanu tavu i zapečemo s jedne i druge strane kao omlet. Kad je gotovo, izmrvimo ga i pošećerimo šećerom u prahu. Jabuke ogulimo,odstranimo koštice, narežemo ih na kockice, mariniramo sa šećerom, vanilin-šećerom, cimetom i sokom od limuna. U tavi rastopimo maslac sa sokom od limuna. Dodamo jabuke i pirjamo ih dok ne budu gotove. Propasiramo. Poslužimo uz kajzeršmarn.