Sastojci:
Smjesa za tijesto
jaja 4 kom
glatko brašno 0,2 kg
sol prstohvat
vanilin-šećer 1 kom
mlijeko 0,3 l
med 50 g
grožđice 100 g
rum za kolače 0,2 l
šećer u prahu 100 g
Krema od jabuka
jabuka zlatni delišes 1,2 kg
šećer 100 g
voda 0,3 l
vanilin-šećer 1 kom
cimet prstohvat
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka napravitigusti snijeg. Udubokoj posudi izmiksati žumanjke, med (šećer), vanilin-šećer i 0,03 l ruma za kolače. Zatim lagano dodavati mlijeko i miksati, ana kraju dodati brašno i sve izmiksati u srednje gustu smjesu kao za palačinke. Na vrućoj tavici otopiti maslac i staviti smjesu. Posuti rezanim grožđicama. Peći je na laganoj vatri 2 minute. Zatim izrezati i okrenuti tepeći na drugoj strani. Narezati opetna manje komade pred kraj pečenja pa zapeći kratko u pećnici.
Za kremu od jabuke treba oguliti,očistiti i narezati jabuke na pola pa na ploške. Staviti ih u lonac pa dodati cimet, šećer, vanilin-šećer i kuhati sve dok jabuke ne puste vodu papo potrebi dodati još malo vode. Kuhati 25 minuta dok ne omekšaju pa ih štapnim mikserom izraditi u kašu, začiniti još po željii poslužiti u zdjelici pokraj kajzešmarna.