Vrijeme pripreme: 75 minuta
Sastojci (za 4 osobe):
500 g krupno mljevene junetine
100 g polutvrdog sira
8 stabljika mladog luka
8 slanih inćuna
3 žlice ulja
1 jaje
žličice sušenog timijana
žličice sušenog mažurana
2 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
Sol i papar
Priprema:
Na jednu žlicu zagrijanog maslinova ulja stavite sitnije narezan mladi luk, protisnitečešnjak i nasjeckane inćune. Pržite oko 2 minute da mladi luk malo povene pa maknite s vatre. Mljevenom mesu dodajte jaje, timijan, mažuran, krušne mrvice, malo posolite, popaprite i rukom dobro izmiješajte. Veći komad aluminijske folije nauljite pa na njega položite meso i oblikujte u veći pravokutnik debljine pola centimetra. Po njemu rasporedite prženi mladi luk i posipajtenaribanim polutvrdim sirom. Pomoću folije, meso zamotajte u roladu pa je omotajte folijom. Tako pripremljenu roladu stavite u posudu za pečenje, a s donje strane na foliji napravite nekoliko rupica kako bi višak tekućine iscurio. Roladu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva50-60 minuta. Odmotajte foliju s pečene rolade, ostavite da se malo ohladi, narežite na komade i poslužite.