Ostalo

Juneća rolada s mladim lukom

Press
27.09.2017 23:00

Vrijeme pripreme: 75 minuta

Sastojci (za 4 osobe):

500 g krupno mljevene junetine

100 g polutvrdog sira

8 stabljika mladog luka

8 slanih inćuna

3 žlice ulja

1 jaje

žličice sušenog timijana

žličice sušenog mažurana

2 češnja češnjaka

2 žlice krušnih mrvica

Sol i papar

Priprema:

Na jednu žlicu zagrijanog maslinova ulja stavite sitnije narezan mladi luk, protisnitečešnjak i nasjeckane inćune. Pržite oko 2 minute da mladi luk malo povene pa maknite s vatre. Mljevenom mesu dodajte jaje, timijan, mažuran, krušne mrvice, malo posolite, popaprite i rukom dobro izmiješajte. Veći komad aluminijske folije nauljite pa na njega položite meso i oblikujte u veći pravokutnik debljine pola centimetra. Po njemu rasporedite prženi mladi luk i posipajtenaribanim polutvrdim sirom. Pomoću folije, meso zamotajte u roladu pa je omotajte folijom. Tako pripremljenu roladu stavite u posudu za pečenje, a s donje strane na foliji napravite nekoliko rupica kako bi višak tekućine iscurio. Roladu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva50-60 minuta. Odmotajte foliju s pečene rolade, ostavite da se malo ohladi, narežite na komade i poslužite.