Ostalo

Aleksandra i Kristijan: Paprikaš

Press
14.02.2017 23:00

Sastojci:

Meso narežite na komade veličine oraha. Luk ogulite i fino nasjeckajte. Papriku operite,očistite i narežite na kockice. Češnjak nasjeckajte. Ogulite krumpir, izrežite ga na kocke i stavite kuhati u slanoj vodi. Kad je krumpir kuhan, dodajte maslac i mlijeko po ukusu te ga zgnječite u pire. U posudi pržite luk dok ne postane svijetlo žut. Dodajte češnjak i meso. Posolite i paprite. Meso pržite oko 25 min te ga nekoliko puta promiješajte. Dodajte tekućine prema potrebi. Dodajte papriku, mljevenu papriku, lovorov list i pasiranu rajčicu, nasjeckano peršinovo lišće i vino. Dodajte još 100 ml tekućine. Povremeno miješajte, dodajte tekućine ako treba i dosolite prema ukusu. Paprikašu možete dodati kiselo vrhnje. Poslužite s pire-krumpirom.