Ljubitelji klasičnih palačinkioduševit će se receptom za zapečene palačinke sa sirom. Spoj mekanog sira, slatke vanilije i kiselog vrhnja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a ako vas zanima kako ih pripremiti, pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
Za palačinke :
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne ili obične vode
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- naribana korica limuna
- malo soli
- 250 g glatkog brašna
Za punjenje :
- 500 grama svježeg sira
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 3 velike žlice šećera
Za preljev :
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 kiselo vrhnje

(FOTO: Pexels)
Na početku morate ispeći palačinke. Uposudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.
Važno je imati dobru tavu kako vam sepalačinkene bi za nju lijepile. Mora biti dobro zagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.
Sada je vrijeme za pripremu punjenja. Sa svježim sirom pomiješajte jaje, vanilin šećer i šećer temiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Odmah pripremite i preljev za zapečene palačinke tako što jednostavno u posudi izmiješate kiselo vrhnje, vanilin šećer i jaje.
Sada krenite puniti ispečene palačinke smjesom koju ste pripremili. Zarolajte ih i složite u posudu za pečenje. Sada ih prelijte preljevom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Zapečene palačinke gotove su za 20 minuta.