Pravila bontona su jednostavna i logična. Poznavajući ih, možemo izbjeći neugodne situacije u restoranu ili, kao danas, pred cijenjenim žirijem popularnog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!". Alfa i omega showa, Tomislav Špiček već nebrojeno puta ponavlja kandidatima gotovo iste stvari. A da će mu se osušiti usta od svog tog ponavljanja jedne te iste stvari, vrlo dobro znaju već i naši gledatelji.
Ružice, kada se servira jelo na tanjur, ne smije se ovo događati. Rub tanjura mora biti prazan, jer će u suprotnom, prsti ući u hranu, baš kao i moj. Ovo ću isto kažnjavati ocjenama, kao i salatu na tanjuru!", rekao je Špiček, ljut jer natjecateljima mora ponavljati, a oni ne slušaju, što će u više navrata dovesti do loših ocjena. Međutim, Špiček neće biti jedini koji će okrenuti lošu ocjenu na kuhači kod ocjenjivanja, već će isto učiniti i Mateja Domitrović Sabo i Mate Janković.
Ponavljanje je majka znanja, ali i manjka učenja. Ovo ne zvuči komplicirano, no Špičeku se čini da natjecatelji najviše griješe pri jednostavnim pravilima. Bez obzira na to što je riječ o kuharima amaterima i što se oni tek nalaze u drugom tjednu, svatko od njih mora biti upoznat s osnovnim pravilima prilikom prezentiranja, odnosno serviranja jela.
Hoće li natjecatelji showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" napokon naučiti čarolije prezentiranja hrane, te ih prezentirati žiriju na najbolji mogući način, doznat ćemo u nadolazećim epizodama.