Unatoč savjetima žirija kako očistiti teleća jetra, kako spremiti fileke i koja je razlika između fileka i špek-fileka, natjecatelji se nisu proslavili u zadatku kreativnosti. Žiri je redom dijelio same četvorke, petice te pokoju šesticu na kuhačama.
Najgore ocjene dobili su Vlado i Drago koji su potpuno pobacili s prilogom uz pohane bubrege i 'katastrofalnom' carbonarom za predjelo, te Vladimir i Branka koji su se 'izgubili' u pripremi svinjskog filea sa šljivama i preblagim špek-filekima.

Doris i Luka ovaj su put dobili najbolje ocjene dana zbog odličnog umaka koji su poslužili uz srce na kiselo, ali ne i zbog pretvrdih domaćih luleka, odnosno šufnudli. Međutim, samo je jedan par dobio vrlo visoku osmicu, i to od Špičeka!
Sto nepravilnosti ste učinili, ali meni je vaša carbonara, unatoč zgrušnjavanju umaka – odlična! Krivo su vam jetrica narezana u predjelu i poslužili ste uz rižu. Čak mi ni ta masnoća ne smeta. Gle koliko to masnoće ima! Ali, ja bih ovo jelo jeo! Časne mi riječi. A sto nepravilnosti ima u njemu...", rekao je Špiček hvaleći Katarininu i Tomislavovu carbonaru kao predjelo i teleća jetra u vinskom umaku, dodajući da im je dao osmicu zbog punoće okusa i začina.

Bez obzira što se nalaze na posljednjem mjestu na tablici ukupnih ocjena, prijatelji iz Splita stignu popraviti situaciju u novoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj!" stoga je ne propustite pogledati sutra u 21:15 na RTL-u!