Ostalo

Pravi omlet je unutra vlažan i mekan, a izvana je lijepo zapečen

Martina i Morana okušale su se u kvizu u drugoj epizodi gastro showa RTL-a. Dok su odgovarale na kulinarska pitanja voditeljice Doris Pinčić Rogoznice, dio koncentracije su morale usmjeriti i na pripremanje omleta.

Press
06.09.2017 10:28

Član žirija Mate Janković imao je zadatak kušati oba omleta i odabrati koji je bolji, ukusniji i izgledom ljepši. Nažalost, niti jedan se nije stigao poslužiti na tanjuru, ali je Mate ipak morao proglasiti pobjednicu – Martinina 'kajgana' više je sličila omletu, nego Moranina .

Mate je ovom prilikom i natjecateljima i gledateljima objasnio na što sve treba obratiti pažnju kada se priprema ovo naoko jednostavno jelo. Stoga nije loše podsjetiti se još jednom!

U pravi omlet idu 3 jaja, dodaje im se malo soli i mlijeka te se smjesa dobro razmuti. Sve se stavlja na tavu na kojoj je masnoća, nije važno je li to maslac, ulje ili mast. Jaja se istresu u tavu i odmah se počnu miješati da jaja, koja su se već ispekla, ne posmeđe. Naime, pravi omlet ne bi trebao biti taman i imati smeđe mrlje na sebi. Kada je na samom dnu dovoljno ispečena smjesa, jedna polovica smjese se presavije i prekrije drugu, da formira polovicu kruga. Kada se razreže, omlet je unutra vlažan i mekan, a izvana je lijepo zapečen", kazao je Mate.