Piletina u umaku od gljiva i vrhnja klasik je koji uvijek iznova oduševi. Jelo koje je gotovo samo pola sata ne iziskuje mnogo truda, a garantiramo da ćete u njemu uživati.
Za pripremu vam je potrebno:
- 450 g pilećih prsa
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g šampinjona
- 400 ml bijelog vina
- 60 g brašna
- 50 g parmezana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice maslaca
- sol, papar, peršin
(FOTO: Pexels)
Meso najprije umotajte u prozirnu foliju te ga istucite na tanke filete. Svaki komad umočite u brašno. U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa krenite dodavati piletinu. Sa svake je strane pecite oko 5 minuta sve dok ne primi zlatnu boju.
Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tave, a u nju potom ubacite maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i gljive pa sve zajedno dinstajte. Dodajte bijelo vino, a onda vratite piletinu i dodajte još malo češnjaka.
Nakon što zavrije, ostavite još 15 minuta da se sve zajedno prži. Još jednom izvadite piletinu pa ulijte vrhnje i naribani parmezan pa kuhajte dok umak ne postane gust. Sada vratite meso na par minuta kako bi i piletina u umaku bila vruća i vaš je ručak gotov.
Piletina u umaku od gljiva idealan je izbor za brz ručak kada vam je ponestalo ideja.