"Hej prasoljubi. Kao veliki ljubitelj ovog veličanstvenog roktala često ga pripremam na različite načine. Danas sam se odlučio peći carsko meso i začiniti ga s five spice, đumbirom i paprom. Nabavio sam gljivetine, šljivar te od toga složio prilog", napisao je Mate Janković na svom Facebook profile, gdje je objavio fotorecept za ukusno jelo od svinjetine.
Jankovićev recept prenosimo u nastavku:
1. Stavimo luk i češnjak u pleh za pečenje. Masnoća nam ne treba, uskoro na ovo sjeda moj najdraži plus size model koji će pustiti malo svoje masne dobtote.

2. I naš plus size model je legao na krevet od češnjaka i luka. Dvije se stvari dešavaju kada stavite mesona češnjak i luk. Aromatizirate umak od pečenja te vrući zrak prolazi ispod mesa i ravnomjerno se peče. Stavimo na 150 stupnjeva i zaboravimo na dvasata. Radite nešto u međuvremenu. Briga me što.

3. Nakon dva satadodamo temeljac ili vodu.

4. Dodamo đumbir i vratimo na 150 još jedan sat.

5. Dignemo temperaturu na 250 i infra grijač i pazimo. Koža brzo gori. Ako zeznete kožu, zeznuli ste sve.


7. Protisnemo kroz sito umak. Umak je bolji no fotka.

8. Stavimo maslinovo ulje u tavu i stavimo narezane vrganje u tavu.


9. Začinimo ih soli i paprom te majčinom dušicom.

10. Na kraju sve iznesemo na stol i navalimo.

Dobar tek!
