Ne očajavajte, određene namirnice mogu smanjiti pikantnu aromu i učiniti jelo ukusnim!
Voda
Presoljeno meso možete staviti u ubrus namočen vodom i posut s malo soli. Meso umotano u ubrus poklopite u posudi i ostavite da stoji trideset minuta prije nego što ćete ga odmotati iz ubrusa.
Kiselina
Ovisno o jelu koje ste pripremili, pokušajte dodati sok citrusa, najbolje limuna ili limete jer se oni odlično sljubljuju s većinom aroma. Ocat, narezani ananas te sok ili umak od rajčice također mogu ublažiti prezačinjenost jela.

Povrće
Dodajte nasjeckanu mrkvu ili pak smrznutu ili narezanu rajčicu jer će njihov šećer pomoći kod apsorpcije začina kojeg ste previše dodali. Ako ste presolili juhu, ubacite u nju sirovi krumpir ili jabuku kako biste upili višak soli.
Orašasti plodovi
Ako dodate maslac od kikirikija ili badema, smanjit ćete pikantan okus jela.
Šećer
Šećer će neutralizirati začine. Dodajte čajnu žličicu kristal-šećera, žličicu meda ili malo kečapa kako biste ublažili ljutinu jela.
Mliječni proizvodi
Dodajte žličicu jogurta, vrhnja, mlijeka, kokosova mlijeka ili mekanog sira poput parmezana kako biste ublažili okus vašeg jela.
Još zanimljivih temap pronađite na portalu Dobar tek.