Ivan Pažanin priznaje da na setu puno uči o kontinentalnoj kuhinji, ali jezatopravi znalac kad su u pitanjunamirniceiz mora. S posebnom pažnjomsprema svako jelo, i za gosta i za obitelj, a jedna od najdražih namirnica mu je lignja.
"Obožavam jadranske svježe lignje. Cijenim ih toliko da ih bez čišćenja bacim na grill. Ona je dosta masna i može ju se pripremiti na jako puno načina. Može se dinstat, najbolja je za rižoto, može juse puniti, raditi na brudet... Ona zna biti žilava, ali je zdrava i puna vlakana. Moj omiljeni način pripremesu podušene lignje s prošek crnim vinom. Lignje staviteda se dinstaju na maslinovom ulju, podlijteprošek crnim vinom istavitemalo timjana. Kad vino ispari imate divni umak. Aza prilog spremiteblitvu i hrskavo povrće. Eto, brzo i jednostavno", rekao nam je Ivante dodao da lignje nepokrivajtepoklopcem ili folijom jer će smanjiti.
Ostalo
Kako pripremiti lignje kao u vrhunskom restoranu
Ljubitelj mediteranske kuhinje otkrio nam je koji je njegov omiljeni način pripreme lignje. Eto odlične ideje za današnji ručak!