Još jedan radni tjedan je pri kraju, a to može značiti samo jedno - nova epizoda 'BBQ majstorija sa Špičekom by SPAR'. I dok iz tjedna u tjedan Tomislav Špiček otkriva tajne savršenog roštilja, u novoj epizodi ima posebnu poslasticu.
Iako se serijal zove roštiljanje sa Špičekom, nisam mogao odoljeti a da ne napravim jednu pravu peku. Ovdje imamo električnu peku, janjentinu i povrće", objasnio je Špiček.
A ovaj putŠpiček je ugostio naše skijaše Filipa Zubčića i Leonu Popović. Odmah ih je pitao kako će se snaći u rezuckanju povrća, na što mu je Leona objasnila da ona i kod kuće kuha. Filip je pak nadodao da obožava raditi i jesti sve što je ispod peke.
Filip se odmah zainteresirao koji dio janjetine će ovaj put spremati.
Prednji dio, dakle plećka, rebra i vrat", objasnio je Špiček. Janjetinu je, naravno, moguće nabaviti u SPAR mesnicama. Naime, i oni najzahtjevniji gurmani iz SPAR mesnica odlaze zadovoljni. U proljetnim mjesecima SPAR rashladne vitrine su pune grill delicija: najfinijih sarajevskih i banjalučkih ćevapa, pljeskavica, mariniranog mesa i kobasica, dok su uvijek u ponudi najkvalitetnije pozicije svinjskog, telećeg i janjećeg mesa. Uvijek možete pitati ljubazne mesare u SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarktima za savjet, a moguće je naručiti i posebne pozicije i vrste mesa koje će u SPAR-u obraditi po vašim željama.
Filipa je zanimalo koliko će dugo peći janjetinu.
40 minuta ovako s povrćem na vrhu, a potom ćemo izvaditi, preokrenuti i meso dići na vrh", otkrio je tajnu Tomislav Špiček.
U nastavku donosimo recept za Špičekovu janjetinu ispod peke.
JANJETINA ISPOD PEKE
- 1,5 kg janjetine (lopatica, rebra, vrat)
- 2 glavice crvenog luka
- 800 g mladog krumpira
- 3 mrkve
- 4 režnja češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- Sol, papar
Janjetinu nasijecite na manje komade te ju posolite i popaprite. Ostavite da stoji tako 2-3 sata da meso upije sol. Krumpir dobro operite i narežite na manje komade. Dodajte mu krupno nasjeckane luk, mrkvu i češnjak. Natrgajte ružmarin te sve posolite i popaprite po želji. Na dno peke stavite meso. Dodajte ulje i vino pa na meso stavite krumpir s povrćem. Podlijte još sa 200 ml vode i stavite peći u električnu peku cca 2 sata uz okretanje mesa.
Ako ste, u ovo vrijeme roštilja, ipak više burger fan, imajte na umu da za pripremu savršeno sočnih burgera, ali i raznih drugih slasnih delicija s roštilja, sve možete pronaći u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima.
Robna marka SPAR Barbecue nudi bogati izbor različitih roštilja, pa tako ovdje možete pronaći sve vrste roštilja, od klasičnih roštilja na ugljen, plinskih roštilja, pa sve do električnih roštilja.
U okviru robne marke SPAR Barbecue u ponudi je i sav dodatni pribor za opušteno roštiljanje, od praktičnih posuda za pripremu povrća na roštilju i silikonskih posuda i zaštitnih rukavica koje koristi i naš chef Špiček, pa sve do hvataljki, kutija i daski za dimljenje i seta za pečenje pizze na grillu.
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska .