
U novoj epizodi specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR, pripremamo se za blagdan Uskrsa, kada se obiteljski okupljamo oko svečanog stola i uživamo u tradicionalnim jelima koja mirišu na djetinjstvo.
Priprema uskrsnog ručka zahtijeva dobru organizaciju, kvalitetne namirnice i pokoji provjereni savjet, a tu je zadaću i ovoga puta na sebe preuzeo naš najdraži chef Tomislav Špiček. U pravoj blagdanskoj atmosferi, u kuhinji mu se pridružio i jedan, jedini, jedinstveni - Davor Dretar Drele.

Na tom tragu, chef Špiček odlučio se za pripremu janjećeg buta; jednog od najcjenjenijih komada mesa koji se obično priprema povodom uskrsnih blagdana i oplemenio ga s pestom od gljiva, rikule, bosiljka, češnjaka, maslinovog ulja i badema.
Janjeći but iziskuje strpljenje, drugim riječima sporije pečenje na nižoj temperaturi. Zbog svoje veličine, teksture i izraženog okusa, ovaj komad mesa zahtijeva pažljivu pripremu kako bi se postigla savršena sočnost i mekoća.
S dodatkom pesta, pripremljenog od svježih i kvalitetnih sastojaka, janjeći but dobio je svježinu i mediteransku aromu uz zanimljivu notu orašastih plodova koji su zaokružili cjelokupni dojam.
A kako biste nabavili sve potrebne sastojke koje u kuhinji koristi chef Špiček za svoje inspirativne specijalitete, dovoljno je otići do najbližeg SPAR supermarketa ili INTERSPAR hipermarketa.
Dobar vam tek!
I u ovom kulinarskom specijalu za sve namirnice pobrinuo se SPAR, a ostale sezone kulinarskih specijala sa Špičekom by SPAR dostupne su na linku.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.
Prilikom kuhanja s Dreletom, chef Špiček pokazao je da neki blagdanski klasici u kojima uživamo povodom Uskrsa itekako mogu biti inovativni i pružiti potpuno novu dimenziju gastronomskog užitka.