Vrijeme je za novu epizodu 'BBQ majstorija Tomislava Špičeka by SPAR'. Iako ponekad izgleda da nije teško spremiti dobar roštilj, omiljeni hrvatski chef Tomislav Špiček u emisiji 'BBQ majstorije by SPAR' gledateljima iz tjedna u tjedan otkiva tajne vrhunskog roštiljanja. U četvrtoj epizodi sa slavnim chefom stigla je kuhati voditeljica hit-showa 'Ljubav je na selu', Anita Martinović.
Jako se veselim svemu što ćeš mi pripremiti danas, ali ne znam što uopće kuhamo", rekla je Anita Špičeku odmah na početku njihovog kulinarskog druženja.
Pošto si ti naša Slavonka, danas sam priredio malo mesa. Imamo prekrasna marinirana svinjska rebarca SPAR koje ćemo roštiljati. Osim toga imamo i svinjsku vratinu od koje ćemo napraviti pulled pork", objasnio je Špiček.
Anitu je odmah zanimalo koliko dugo se sprema pulled pork.
Pa kad stavimo na roštilj, na laganu vatru, jedno četiri sata će biti unutra", objasnio je Špiček te Aniti otkrio da će ona biti zadužena za coleslaw salatu.
I dok se Anita bacila na pripremanje salate, Špiček je odlučio marinirati svinjsku vratinu. Osim vratine za pulled pork, slavni chef je u ovoj epizodi koristio već marinirana svinjska rebarca iz SPAR linije BBQ. Riječ je o liniji proizvoda u kojoj svaki zaljubljenik u delicije može naći nešto za sebe; od mesnog miksa za grill, SPAR BBQ premium ćevapčića, mariniranih svinjskih rebarca, SPAR BBQ kobasica pa do bezmesnih opcija poput SPAR BBQ sira za grill. Uz BBQ liniju proizvoda priprema savršenog roštilja doista je puno lakša. A kako napraviti pulled pork baš poput Tomislava Špičeka, potražite u receptima u nastavku.
Coleslow salata:
- Bijeli i crveni kupus
- Mrkva
- Celer sa stabljikom
- Majoneza
- Kiselo vrhnje
- Senf
- Jabučni ocat
- Žlica meda
- Sol, papar
Kupus narežite na rezance, a mrkvu na sitne trakice. Stabljičasti celer narežite na tanke ploške. Sve zajedno stavite u zdjelu i dodajte preostale začine. Posolite i popaprite po želji te ostavite u hladnjaku da se hladi dok pulled pork ne bude gotov.
Pulled pork:
- Svinjski vrat bez kosti
- Crvena paprika
- Majčina dušica
- Češnjak u granulama
- Kora i sok od jedne naranče
- Kora od jednog limuna
- Prstohvat cimeta
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Muscovado šećer
- Dijon senf
- Worcestershire sauce
- Glavica luka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Alu folija i papir za pečenje
Svinjski vrat natrljajte začinima i mirodijama iz recepta, posolite i poparite po želji te ga ostavite da stoji u hladnjaku 24 sata. Marinirani vrat stavite u duplu alu foliju i papir za pečenje sa svim začinima te ga dobro zamotajte da tekućina ne može curiti van. Sve stavite na roštilj i pustite da se na laganoj vatri cca 140 C peče 4-5 sati. Kada je gotovo, pažljivo ga otvorite da svi sokovi ostanu u foliji. Pustite da se ohladi te ga vilicom načupkajte. Slažite sendviče tako da pecivo lagano tostirate na grilu te na njega složite na dno coleslow salatu i na vrh trganu svinjetinu.
Zapečeni grah:
- Grah kuhani
- 1 glavica luka
- Slanina
- Crvena slatka paprika
- Paprika rog veća
- Suncokretovo ulje
- Sol, papar
U posudu stavite nasjeckan luk i slaninu na kocke. Dodajte ulje i stavite na vatru da povene. Dodajte svježu papriku i još kratko promiješajte. Dodajte grah, crvenu slatku papriku te podlijte sa cca 300 ml vode. Pustite da lagano krčka na grilu cca pola sata. Na kraju posolite i popaprite po želji te servirajte uz pulled pork sendvič.
Robna marka SPAR Barbecue nudi bogati izbor različitih roštilja, pa tako ovdje možete pronaći sve vrste roštilja, od klasičnih roštilja na ugljen, plinskih roštilja, pa sve do električnih roštilja.
U okviru robne marke SPAR Barbecue u ponudi je i sav dodatni pribor za opušteno roštiljanje, od praktičnih posuda za pripremu povrća na roštilju i silikonskih posuda i zaštitnih rukavica koje koristi i naš chef Špiček, pa sve do hvataljki, kutija i daski za dimljenje i seta za pečenje pizze na grillu.
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska .