Novosti

Ovaj koktel posvećen je Alki Vuici: Poznati barmen oduševio kreacijom

Mario Majcen, poznati miksolog i član žirija velikog reginonalnog natjecanja "Cocktail Master", dobro zna da koktel treba odgovarati onome tko ga pije. Što je odabrao za Alku Vuicu, provjerite u nastavku.

Voyo
16.04.2025 21:06

"Igrom slučaja sam radio u Umagu nekoliko godina, tako da Istrijane vrlo dobro poznajem. Mislim da bih za nju napravio nešto isto kao i za Talijana. Napravio bih ili Negroni ili nešto u toj varijanti. Ali, mislim da je ona više za nekakav osvježavajući koktel", kaže Majcen da bi svakako u koktel za Alku Vuicu dodao voće. Je li pogodio, morala bi posvjedočiti sama pjevačica i autorica. Ono što nije naveo u njenom koktelu, ali se već našlo u njegovim receptima – svakako je jedan neobičan sastojak. "Voda od kiselih krastavaca. Zato što jako paše u vidu citrusa, u vidu osvježenja. Probajte!", savjetuje Majcen. 

Mario Majcen, član žirija Cocktail Mastera
Mario Majcen, član žirija Cocktail Mastera FOTO: Voyo

Imamo koktel za sve prilike- inspirirajte se!

A vrhunski miksolog ima prijedlog koktela za sve prilike pa provjerite koji je najbolji koktel za:

- prvi spoj - Cosmopolitan za žene, Whiskey Sour za muškarce 

- osvježenje - Singapore sling "To je koktel koji svatko može napraviti. Gin, cherry brandy, malo limuna, dodate mineralne. Imate jakost, svježinu i okus", savjetuje Majcen. 

- one koji nikada nisu probali kokteleMojito "Meni daleko najbolji koktel. Osvježavajuć, fin, ima dovoljnu količinu alkohola", kaže Mjacen.  

- kao desert – Majcen ima ideju od čega kako napraviti koktel kao desert: "Pistacija, rum, kokosovo ili bademovo mlijeko, da dobijemo nešto kremasto, onako zagasito, za poslije glavnog jela." 

- zima - Pina Colada – "Možemo ga nadograditi i dodati neke zimske note tipa cimeta" predlaže vrhunski miksolog. 

- proljeće - Cosmopolitan - "Nagovješta nešto ljepše, nešto osvježavajuće", pojašnjava Mjacen. 

- ljetoMojito – "Mislim da je on definicija samih koktela", sigurna je Majcen. 

- jesenNegroni ili Whiskey Sour ili čak Manhattan 

Mario Majcen, miksolog
Mario Majcen, miksolog FOTO: Voyo

Kako se radi svaki od ovih klasika, i još inovativnih varijacija možete pogledati odmah u showu u kojem se najbolji barmeni regije natječu za prestižnu titulu "Cocktail Mastera" i nagradu od 30 000 eura! Finalne epizode ne propustite u petak i subotu samo na platformi Voyo

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.