Na uskrsnom stolu se za doručak tradicionalno nalaze rotkvice, luk, hren, jaja i kruh od šunke, a dok je s prvim obrokom u danu lako, možda nemate ideje što pripremiti za blagdanski ručak. Donosimo vam prijedlog našeg poznatog kuhara Tomislava Špičeka koji je osvojio simpatije mnogih gledatelja u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.
Teleći medaljoni s mladim lukom i pire s krumpirom i hrenom
Sastojci:
Teleći kremenadl otkošteni 1,000 kg
Mladi luk 0,300 kg
Krumpir 2 kg
Svježi hren 1 kom
Maslac 0,200 kg
Konjak 1 dcl
Vrhnje za kuhanje 3 dcl
Mlijeko 3 dcl
Priprema:
Teleće medaljone očistimo od žila, narežemo na cca 12 dag, rukom ih malo poravnamo, posolimo te zapečemo na tavi na vrućem ulju. Izvadimo na tanjur. Na masnoći propržimo sitno rezani mladi luk, podlijemo konjakom te zgusnemo maslacem. Začinimo. Po potrebi možemo dodati malo tople vode. Kada je umak zgusnut, minutu prokrčkamo medaljone. Ne predugo, moraju ostati roskaste boje.
Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu, a kad je kuhan, ocijedimo ga. Vrhnje i mlijeko zakipimo u loncu, na vrući krumpir dodamo maslac te dobro ručno zgnječimo krumpir. Dodamo svježe naribani hren te po potrebi vruće mlijeko i vrhnje kako bi krumpir bio kremozan.
U slast i sretan vam Uskrs!
Show 'Tri, dva, jedan - kuhaj! možete gledati na platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':