Novosti

Savršena za Uskrs: Donosimo recept za pincu od omiljene Zdenke Jakuš iz 'Večere za 5 na selu'

Zdenka Jakuš bila je kandidatkinja prve sezone 'Večera za 5 na selu' iz 2020., a ostala nam je u pamćenju po tradicionalnim istarskim receptima za tjesteninu i gostoprimstvu koje je pokazala svojim gostima. Donosimo vam njezin recept za pincu

RTL.hr
29.03.2024 09:00

U nastavku vam donosimo Zdenkin recept za uskršnju pincu. 

Sastojci

1 kilogram brašna

2 dekagrama svježeg kvasca

2 jaja

2 žumanjka

4 decilitra mlijeka

1 kiselo vrhnje

10 dekagrama grožđica

20 dekagrama šećera

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

8 dekagrama rastopljenog margarina

0,5 decilitara rakije ili ruma

Naribana korica jednog limuna

Zdenka Jakuš
Zdenka Jakuš FOTO: Zdenka Jakuš

Priprema

Tijesto se umijesi i ostavi dok se ne digne. Potrebno ga je još jednom premijesiti te ponovno ostaviti da se digne. Staviti peći 45 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne poprimi željenu zlaćanu boju. Dobar tek!

 'Večeru za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHENA':